top of page

Kako naći novac za bavljenje Borilačkim Veštinama


Bez ikakve namere da ikoga uvredim i podcenim....Kako neko može da očekuje da bilo koga pobedi u borbi ako ne može ni da nadje 200 dolara za avionsku kartu ? Valjda je smisao Borilačkih vestina pronaći nacčin kako sam da rešavaš svoje probleme, a ne da očekujes da ti ih neko drugi rašava. Pogotovo ne jedna nesposobna vlast ili država koja nema sluha za dobre i kvalitetne stvari. Ako je neko dovoljno dobar, da pobedjuje u borbi sigurno je dovoljno dobar da prondje nešto malo para za avionsku kartu. Ako ne može da radi zaradi, onda moze svojim kvalitetom da ubedi donatore i sponzore da ulože u njega. Pa ako i to ne može sigurno ima prijatelje i rodbinu koja veruje u njega i voli ga pa moze da mu pronadje sredstva za neki važan nastup.

Evo nekoliko naćina kako naći novac za neophodne troskove takmicara:

1.Nadji posao. Celu Platu ulozi u sebe ako misliš da vrediš. Jer ako ti sumnjas u sebe i ne želis da uložis u sebe, onda nemoj da se čudis kada neće i neko drugi da uloži u tebe.

2. Ubedi ljude koji imaju novac da vredi uložiti u tebe, jer će im se to vratiti kada ostvariš dobre rezultate. Ljudi koji imaju novac imaju ga sa razlogom. Oni znaju sta je dobra investicija i ako ti jesi dobra investicija oni ce sigurno uloziti novac u tebe. Ne zato što te vole ili si im simpatičan, niti zato sto su dobri i humani pa žele da ti pomognu. Vec zato sto znaju da je njihov novac kvalitetno potrosen.

3. Potrazi novac kod svojih prijatelja i rodbine. Ako si stvarno dobar oni ce razumeti da ti je to potrebno i uložiti u tebe. Naravno na njih će uticati i ljubav prema tebi i njihove lične simpatije pa će lakše "odrešiti kesu".

I najvažnije, nemoj da vajkaš i da kukaš jer to nije primereno ni jednom sportisti a najmanje nekome kose bavi borilačkim veštitama. Svoje teškoće i poraze istrpi "muški", niko ne sme da zna šta te boli, jer time otkrivaš svoju slabost.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Facebook Classic
  • c-youtube

© 2023 by Samanta Jonse. Proudly created with Wix.com

bottom of page